박기완

Strategic Brand Management, Consumer Behavior, Consumer Insight 교수

Kiwan Park is Professor of Marketing at Seoul National University Business School. Park was formerly Assistant Professor of Marketing at the SKK Graduate School of Business, Sungkyunkwan University in 2004. Prior to that, Park visited the MIT Sloan School of Management as an International Faculty Fellow. He earned both a Ph.D. in Business Administration and MA in Statistics from the University of Michigan (Ann Arbor). He holds a BBA and MS from Seoul National University in Korea.
With an expertise in psychology, Park’s current research addresses numerous important theoretical topics in consumer behavior, such as persuasion, emotion, context effects, embodied cognition, priming, metacognition, and culture. His interest in those fundamental issues naturally extends to the understanding of marketing practices in branding and consumer insight, which are his primary areas in teaching for industry audiences as well as for MBA and undergraduate students.
Park’s earlier research focused on cognitive, cold, and conscious processes such as attitudes, ambivalence, culture, but slowly evolved into affective, hot, and non-conscious ones that cover emotions, embodied cognition, metacognition, and priming. He has been listed in Marquis Who’s Who since 2007. He was designated as a recipient of the SNU Business School Research Award in 2011.

Published in numerous top-tier journals including JCR, JCP, and OBHDP among others.
Refer to http://kiwanpark.snu.ac.kr/